Naptár

Kutyarekordok

A mai világban már nem csak az embereknél hanem az állatoknál is  vannak rekordok.

Íme néhány!

A leggyorsabb autóablak lehúzás egy kutyától

Magyarok által betanított  Border collie képes a legrövidebb idő alatt letekerni egy nem elektromos autóablakot . Striker mindössze 11,34 másodperc alatt teljesítette a feladatot. Az attrakció úgy született, hogy a gazdi véletlenül bezárta a kutyát a kulcsal együtt az autóba, de minkettőjük szerencséjére sikerül rávenni az okos kutyát, hogy a tappancsával és az orrával tekerje le az ablakot.

 


 


 

 Egyensúlyozó kutya 

                                           

Semmi különlges nincs abban, ha egy kutya leballag a lépcsőn. De Cukorborsó közben egy pohár vizet egyensúlyoz a fején! A Border Collie keverék képes felmászni a 15 fokos lépcsősor tetejére (vagy lejönni onnan) anélkül, hogy akár egy cseppet is kilöttyintene a pohárban lévő egy deci vízből-ezzel ő  tartja a kutyák világrekordját. Cukorborsó annyira ügyes, hogy a hátsó lábain is le tud jönni a lépcsőn - bár pohár nélkül.
                                                                    

 


 


 

A legnehezebb kutya

 

Világ legnehezebb kutyája Zorba, az angol masztiff, aki 1989-ben állította fel a rekordot. Méretei lenyűgözők: az állat 143 kilogrammot nyomott akkor a mérlegen; marmagassága 93 centiméter volt. A kutya teljes hossza az orra hegyétől a farka tövéig mintegy 231 cm. Valószínűleg egyikünk sem szívesen futna össze Zorbával, amikor éppen éhes vagy nincs túl jó kedvében! Az angol masztiffoknál egyébként léteznek nagyobb marmagasságú kutyák, de testsúlyban senki nem körözheti le őket. Zorba cseppet sem volt kövér, amikor beállította rekordját. Az angol masztiffok igen tömzsi testfelépítésűek, csontozatuk pedig rendkívül nehéz - így alakul ki ez a méltóságteljes és tekintélyt parancsoló külső!

 

                        

  

A legkisebb kutya

Mindössze 10 centi magas a világ legkisebb kutyája. Bubu az Egyesült Államokban él, és két és fél centivel alacsonyabb mint a korábbi Guinness-rekorder csivava. Bubu nem szereti a kutyaeledelt, a répás pulykát és a vitaminjait azonban annál inkább.

-Pulykát készítek neki. Teszek bele répát és borsót is, mert szereti. Ez a reggelije. Utána lefekszik a kanapéra pihenni egy kicsit, majd játszik a játékaival - mondta Bubu gazdája.

A Guinness-rekorder, 10 cm magas kutya táplálása valószínűleg nem jelent komoly gondot a tulajdonosának. A legnagyobb kihívást az jelentheti, hogy a gazdi megtalálja a kutyát a házban, mert mérete miatt szinte bárhova befér. 

 

A legmagasabb kutya

 Egy nagyra nőtt, Kaliforniában élő német dogot talált a Guinness rekordok könyve a világ legnagyobb kutyájának.

 
 

A Guinness Book of World Records hivatalos értékelői az elmúlt héten keresték fel Sandy Hall-t, akinek 1981 óta már több ilyen fajta kutyája is volt. A Gibson nevű eb, ha két lábra áll és a gazdája vállára teszi a mellső lábait, akkor több mint 2 méter magasról nézhet le a világra.

A kiadvány szerkesztői értesítették Gibson tulajdonosát, hogy az idén az ő kedvencének ítélték a "Világ legnagyobb kutyája" címet.

 A leghosszabb fülü kutya

 

A leghosszabb fülek egy kutyán 34, 9 és 34, 2 cm hosszúak (jobb és bal füle). Tigger, a véreb tartja 2004. szeptember 29-e óta a rekordot.

 

                                                     

  

A legmagasabbra ugró kutya

Ezt a rekordot Cinderella May, az agár állította fel. Egy 172, 7 cm magas akadályt ugrott át 2006   Október 7-én. Ez kb. akkora, mint egy középmagas felnőtt! Gazdái: Kate Long és Kathleen            Conroy.                                                                                                                                                      

                                             

  

A világ legöregebb kutyája

 

A világ legöregebb kutyája 29 évet élt meg, de folyik a harc a trónfosztásért. A küzdőtérben: Jerry, a 27 éves ausztrál juhászkutya-bull terrier keverék és Butch, a beagle, aki nemsokára már 28. életévét tapossa. Ha figyelembe vesszük, hogy 1 emberi év nagyjából hét kutyaévnek felel meg, akkor Jerry és Butch most 189 éves.